10 gode råd om markedsføring i Koronatider!

Vår erfaring:Haugesunds Avis har vært med vårt næringsliv gjennom 125 år i år. Det betyr at vi har vært med gjennom mange kriser, som to verdenskriger, de harde 30-årene, fiskerikriser, jappetiden med bankkrisen, finanskriser og oljekriser. I alle disse krisene har vi vært en viktig markedsføringskanal og vi kommer til å være det gjennom denne krisen også. Her får du 10 råd vi mener er gode nå:

LAST NED SOM PDF

Image

10 gode råd!


Image

Vurder din situasjon


I krisetider er det svært viktig å lage en situasjonsbeskrivelse. I disse Coronatider bør myndighetenes påbud og anbefalinger være i toppen av denne situasjonsbeskrivelsen, for du vil ikke selv bli satt i, eller bli tatt for å utsette kundene dine for unødig risiko. Dernest handler det om å se hvilke muligheter du har i dine egne produkter og tjenester. Løser de utfordringer og behov i den krisen vi har, bør dette være et fokus for deg i markedsføringen din.
Image

Du bør også se på din økonomi


Hvordan kan du prioritere dine midler på en slik måte at du overlever i det lange løp. Husk da at markedsføring ikke nødvendigvis er det stedet du skal kutte, men først og fremst gjøre riktig. Vær nøye med å se hvem dine viktigste kunder er nå. Her er det et tips at 20 % av våre kunder ofte er de som gir oss 80 % av vår omsetning. Disse bør du fokusere på. Da må du også vurdere hvilke kanaler de bruker og sette av midler til disse.
Image

Ikke bli borte – da tar noen andre markedet ditt!


Det viktigste rådet vi gir alle kundene våre er å investere i og være synlig i tider som er vanskelige. Hvis du blir borte vil sannsynligvis noen andre ta ditt marked. Har du nettbutikk så er det viktig å være synlig – og det er viktig å gi kundene så god kundeopplevelse som mulig når de handler hos deg. En annen faktor er at om du «stenger» eller blir borte utvikler kundene nye handlevaner. Derfor må du være til stede og vise kundene at du kan tilpasse seg deres hverdag.
Image

Kan du dekke nye behov?


Alle kriser bringer nye muligheter med seg. Coronakrisen har ført til utstrakt bruk av hjemmekontor, nettmøter og digitale tjenester. Det er også slik at folk vegrer seg for folkeansamlinger eller er rammet av begrensninger for dette. Kan du i større grad levere til kunden, har du «drive thru» løsning eller har dere som bedrift tilpasset dere i forhold til smittevern? Alt dette er med på å tar ned kundens frykt for å handle hos deg og bygger ditt omdømme som seriøs og trygg. Det bør du fortelle om.
Image

Bruk krisen til å bygge din merkevare og posisjon


Dette er en strålende anledning til å enten bygge merkevare eller forsterke den. Du kan ta posisjonen som den som løser dine kunders utfordringer, leverer service utover det folk forventer i slike tider (sannsynligvis forventer folk flest mindre enn vanlig). Det er også slik at i slike tider er mediene «oversvømt» av mennesker som søker informasjon, slik at du når mange flere.

Image

Vær nøye med budskapet


Dette er ikke tiden til å lage annonser på sparket. Er du usikker så søk hjelp hos profesjonelle. Du vil ikke formidle et budskap som kan tolkes feil i en sårbar situasjon eller skape et inntrykk av at du profitterer på andre. Spill på tonen i samfunnet og være en del av løsningen på utfordringene vi står ovenfor. Vis hensyn!
Image

Husk på 80/20 regelen


Dette er heller ikke tiden for å bruke mye penger på finpuss og dyre idemøter med reklamebyråer. Tenk at 80 % av midlene dine brukes på distribusjon og 20 % på produksjon. Slik vet du at du putter mest mulig inn i det som skaper effekt. Dette er forresten en fin regel å ha også i «vanlige» tider.
Image

Bruk kanaler med høy tillit


Vær kritisk til hvor du plasserer budskapet ditt i tider der budskapet ditt er sårbart. Det miljøet du står i vil også påvirke det budskapet du formidler. For å si det rett ut: i disse dager er ikke flest mulig visninger på Facebook eller ukritisk bruk av Google display det lureste du gjør. Faktisk er lokale medier de kanalene som folk i dag har mest tillit til, etterfulgt av nasjonale medier. I disse kanalene vil du også ha størst oppmerksomhet.
Image

Søkemotoroptimalisering (SEO) er lurt.


Sørg for at du leverer relevant innhold som gjør deg godt synlig når folk søker etter dine tjenester. Det vil gjøre at du treffer kundene i avgjørende vurderingsfaser og at du fremfor alt vinner oppmerksomhet som en aktør som leverer merverdi.
Image

Bestem formålet med markedsføringen og evaluer underveis og etterpå


Hvis formålet ditt er flest mulig leveranser til dør hos kunde, bør materiell og selvsagt valg av målgrupper og geografi være viktig. Du bør ha en tydelig call to action og tenke på hvor langt du er villig til å kjøre for å levere. Du trenger ikke levere annonser utenfor dette området. Hvis formålet er å bygge merkevare og synlighet så bør innhold, hvor mange mennesker du vil nå og målgrupper være ditt fokus.
Image

BONUSRÅDSpør oss i Mediebyrået i Haugesunds Avis om hjelp. Vi kan være med deg fra A-Å i din markedsføring og vil alltid ha mest fokus på at du skal oppnå best mulig effekt uansett kanalvalg!

Vil du vite mer, kontakt oss